maanantai 19. helmikuuta 2018

Tietopaketti Havukaisten matkasta kesällä 2018

 
Sukuseuran 35v. juhlamatka lähestyy
Havukaisten sukuseuran vuositiedote postitettiin viime lauantaina. Suurin  osa jäsenistöstä saa sen postin jakelussa taannoin tehtyjen muutosten johdosta käsiinsä keskiviikkona 21. helmikuuta. Kaikkiaan kirjeitä lähetettiin noin 220 kappaletta. Saimme jälleen kootuksi 16-sivuisen vihkosen. Olemme muun tekstin lisäksi saaneet tällä kertaa kolme sukuseuran jäsentä kertomaan vihkosessa omaa elämäntarinaansa. Tietoa on siis liikkeellä, mutta ei liene pahitteeksi jos tietyt asiat löytyvät myös täältä Pajapellon nurkan blogista. Onhan se hyvä, että etenkin matkaa koskevat asiat löytyvät helposti vaikka omasta puhelimesta, sillä saattaahan aihe nousta puheissa esille silloinkin kun painettu vihkonen ei ole käsillä.


Viime kesän sukukokous pidettiin veden hengessä Heinävedellä. Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa.

Sukuseura perustettiin talvella 1983. Näin ollen elämme sukuseuran 35v. juhlavuotta. Edellisen kerran noteerasimme sukuseuran iän, silloin 30 vuotta kesällä 2013, kun pidimme sukukokouksen Juvan Rapionmyllyllä juhlateemaa muistaen. Tällä kerralla olemme halunneet tarjota seuramme jäsenille jotakin ekstraa. Viime kesänä Heinävedellä sukukokous antoi seuran hallitukselle varsin yksityiskohtaiset ohjeet niin matkan suunnasta kuin majoitusjärjestelyistä. Siksi olemme neuvotelleet matkamme kaikki yöpymiset samaan hotelliin. ”Matkalaukkusulkeista ei haluta”, oli kokouksessa saatu ohje.

Toilasta käsin teemme kaksi koko päivän matkaa. Tarttoon on matkaa vajaat 150 kilometriä, sieltä paluumatkaa Kolkjaan noin 45 kilometriä ja noin 100 kilometriä vielä, niin olemme jälleen hotellilla.
     Narvaan on Toilasta matkaa alle 50 kilometriä ja tämän toisen retkipäivän muutkin kohteet ovat paluumatkallamme hotellille. Narvan retkipäivän aikatauluun olemme lyhyitten siirtymien johdosta saaneet väljyyttä. Se onkin tarpeen edellisen ”Tarton päivän” pitempien ajomatkojen vastapainoksi.

     Olemme löytäneet hyvät lounaspaikat niin Tartosta kuin Narvastakin. Tartossa Dorpat-ravintola tarjoaa noutopöydästä kolmen ruokalajin lounaan. Ennakkovarauksia menyystä ei sinne tarvita, kun jokainen voi ottaa lautaselleen mieleistä ruokaa itse valiten.
      Paluumatkalla Tartosta käymme Peipsijärven rannan vanhauskoisten kylissä. Seudulle on keskittynyt Viron sipulinviljely ja siellä näkyvät myös monet kalastuselinkeinot. Ne tuovat esimerkiksi Kolkjan kylän ravintoloihin oman säväyksensä. Jos ja kun päiväkahvi tai -tee silloin jo maistuvat, Heikki Pöldma esittelee meille siinä tarkoituksessa parikin kahvilaa. Hän on EU:n tukeman Peipsimaan Vierailukeskuksen johtaja ja siksi vierailemme myös vierailukeskuksen matkamuistomyymälä-kahvilassa.

Huomatkaa! Narvassa ruokailemme Tarton yliopiston filiaalina toimivan Narvan sivutoimipisteen tunnelmallisessa Muna Kohvik-ravintolassa. Sinne olemme varanneet kaksi ateriavaihtoehtoa.Yksi menyy on kermainen porkkanasosekeitto rapean pekonin kera lisäkkeineen, porsaanfilee lisäkkeineen ja päälle jälkiruokakahvi tai tee juustokakun kera. Toinen menyy on samettinen metsäsienikeitto lisäkkeineen, paistettu lohifilee runsaine tykötarpeineen ja edelleen jälkiruoka kuten edellisessä ateriaversiossa.
      Pyydämme jo ilmoittautumisen yhteydessä antamaan Narvan ruokailua varten sen ateriavaihtoehdon jonka kukin ryhmän jäsen haluaa. Joudumme sähköpostitse lähettämään valinnat ravintolalle viimeistään 3.8., siis jo ennen matkan alkamista!
      Molempien ravintoloiden annokset sopivat diettiruokailijoille ainakin siinä, että annokset ovat gluteiinittomia ja laktoosivapaita. Narvasta palatessa pistäydymme eräissä koillis-Viron pikkukaupungeissa joita on mainittu alempana olevassa matkaohjelmassa. Niissä paikoissa ennätämme ehkä istahtaa välillä tauoillekin ja kahvitella, jos sellainen porukalle sopii. 
 
 
Majoituspaikkamme Toila Spa on kehittynyt nykyaikaiseksi kylpylähotelliksi.


Toilan kylpylä sijaitsee komealla paikalla Suomenlahden rantaylängöllä.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
 
Tarkka ohjelma, Havukaisten sukuseuran matka Itä-Viroon  
6.- 9. 8. 2018
Matkan hinta 2-hengen huoneissa on 295 euroa ja 1-hengen huoneessa 365 eur.
Matkapäivien lounaat, Tartto ja Narva, maksavat yhteensä noin 30 euroa. Ne maksetaan ennakkoon menomatkan aikana bussissa.

Majoitus: 3 vrk kylpylähotelli Toila Spa. Puolihoito alkaen päivällisestä maanantai-iltana 6.8. ja päättyen aamiaiseen torstaina 9.8.
Bussikuljetukset: Savonlinja. Laivapaikka- ja lippujärjestelyt: Tohmajärven Matkapalvelu.
Hotellivarausasiat, samoin oppaiden varaaminen retkille yms: Havukaisten sukuseura.

Maanantai 6.8.

Lähtö Kiteen ABC:n pihasta klo 04.30. Ajamme kuutostietä Kitee-Imatra-Kouvola-reittiä lähtösatamaan Katajanokalle, jossa olemme klo 10.30. Bussimatkan varreltakin voi liittyä mukaan. Niille lähtijöille ilmoitetaan tarkempi aikataulu ja valitaan sopivat kohtaamispaikat.
      M/S Viking XpRs lähtee kohti Tallinnaa klo 11.30, jonne saavumme klo 14.00.
Jatkamme bussilla kohti hotelliamme Toilassa. Olemme perillä noin klo 16.30.
      Majoitumme Suomenlahden rantaylängöllä sijaitsevaan Toila Spa-hotelliin. Kylpylän vesimaailma on vapaasti käytössämme koko matkan ajan, samoin sauna ja monet muut virkistäytymispalvelut. Päivällinen.
Tiistai 7.8.
Aamiainen hotellissa. Lähdemme kohti Tarttoa klo 8.30.
Oppaamme odottaa meitä Tartossa ja tulee sovitusta paikasta bussiin. Teemme 2-3 tuntia kestävän kaupunkikiertoajelun ja menemme sitten lounaalle ravintola Dorpatiin. Lounaan jälkeen opas jää bussista pois ja jatkamme matkaa Peipsijärven rantatielle ja siellä sijaitseviin vanhauskoisten kyliin.

     Kolkjasta olemme varanneet paikallisoppaan nimeltä Heikki Pöldma esittelemään vanhauskoisten museota, kirkkoa ja erikoista sipuliravintolaa. Käymme iltapäiväkahveilla Peipsimaan vierailukeskuksessa. Vaikuttavan kaunis Peipsijärven rantatie on osa matkaamme. Päivällinen hotellissa päättää retkipäivän.
Keskiviikko 8.8.
Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Narvaa, joka on Tallinnan ja Tarton ohella Viron suurimpia kaupunkeja. Mukanamme on jälleen pätevä opas, joka kertoo meille tämän Narvajoen rannalla sijaitsevan rajakaupungin historiaa. Joen toisella puolella on Venäjä ja Ivangorodin kaupunki.
     Pysäköimme Narvassa Pietarin aukiolle. Sitten vierailemme Narvan linnassa (lippu 6,-), käymme Ruotsin leijonan patsaalla ja Kreenholmin tekstiilitehtaassa. Käymme katsomassa linnakkeen kasematit sekä komean jokipromenadin.
     Lopuksi menemme lounaalle Tarton yliopiston Narvan oppilaitoksen tunnettuun Muna Kohvik-kahvilaan. Lounaan jälkeen matka jatkuu oppaamme kanssa suuntaan Narva-Jõesuu - Sinimäkien alue, joka on historiallisen vanha taistelukenttä. Viimeisenä kohteenamme on Sillamäen kaupunki. Kiertoajelun päätyttyä palaamme hotellille, jossa meitä odottaa päivällinen.
Torstai 9.8.
Nautimme kaikessa rauhassa aamiaisen. Pakkaamme matkatavarat bussiin ja lähdemme kohti Tallinnaa noin klo 9.00. Kun laiva kohti Helsinkiä lähtee vasta klo 18.00 illalla, meillä on hyvää aikaa edelleen tutustua pohjoisvirolaiseen maaseutuun ja mielenkiintoisiin maisemiin.
       Bussinkuljettajamme on luvannut olla tällä osuudella oppaana. Jossakin sopivassa paikassa nautimme lounaan ja päiväkahvipaikkakin varmasti löytyy matkan varrelta.
Saavumme Tallinnaan hyvissä ajoin niin, että meille jää riittävästi aikaa tuliaisostosten tekemiselle ennen kotimatkalle lähtöä.
       Kokoonnumme satamaan noin klo 17.00. M/S Viking XpRs lähtee kohti Helsinkiä klo 18.00, jonne saavumme klo 20.30. Ajo Kiteelle kestää noin 5,5 tuntia, joten kotona olemme aamuyöstä.


Ilmoittautuminen: sähköpostilla sukuseuran varapuheenjohtaja Leena Väistölle osoitteeseen lessunoma@gmail.com tai puhelimitse hänen numeroonsa 040-514 5926. Havukaisten osalta ilmoittautumiset on tehtävä 31.3.2018 mennessä.

Matkan ennakkomaksu 150 euroa/lähtijä on suoritettava sukuseuran tilille
FI12 5153 0420 0924 33, (OKOYFIHH) viimeistään 30.4.2018. (Huomaa! Tähän on tehty muutos!)

Jo vakiintuneen tavan mukaan Havukaisten sukuseura "sponsoroi" pitkäaikaisjäsenensä matkaa pienehköllä summalla. Etu annetaan yhdelle lähtijälle jäsenperheestä. Sukuseuran osuus vähennetään matkan hinnasta maksun loppusuorituksen yhteydessä. Lähtijät huolehtivat itse matkustajavakuutuksensa voimassa olosta. Kannattaa siis varmistaa hyvissä ajoin ennen matkaa, että vakuutusasiat ovat kunnossa! Muutenkin ilmoitetaan, että käytössä ovat Matkatoimistoalan liiton yleiset valmismatkaehdot.
 

Huolehdi myös, että sinulla on mukana voimassa oleva passi tai Suomen poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.
 

Ilmoittautumisajan päätyttyä mahdollisesti vielä jäljellä olevat paikat ovat naapurisukuseurojen ja muitten ystäviemme varattavissa 30.4. mennessä. Näittenkin lähtijöiden osalta ennakkomaksu 150 euroa pitää maksaa viimeistään 30.4. Laskun loppusumma on maksettava sukuseuran tilille ajankohtaan 26.6.2018 mennessä. 

Ryhmämme enimmäiskoko on 45-50 lähtijää. 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti